Woonzorgcentrum Ter Vlierbeke

Van harte welkom op de pagina van woonzorgcentrum Ter Vlierbeke.

Ter Vlierbeke biedt plaats aan 90 bewoners.

Een opname in een woonzorgcentrum is geen gemakkelijke stap. Dikwijls gaat er een periode van wachten en zorgen vooraf. Afstand nemen van de vertrouwelijke omgeving kan zowel voor de nieuwe bewoner als voor zijn familie een ingrijpende gebeurtenis zijn.

Toch is het onze ambitie om voor alle bewoners een echte thuis te bieden waarbij een kwalitatieve zorg op maat hand in hand gaat met aangenaam wonen en leven, waarbij integratie in de buurt zeker niet vergeten wordt.

Via deze pagina willen wij jou graag informeren over wonen en leven in Ter Vlierbeke.

Hier vind je meer informatie over dit woonzorgcentrum.

Voorstelling

Ter Vlierbeke, dat onder het beheer valt van Zorg Leuven, is een site met 3 centra:

Woonzorgcentrum

Een woonzorgcentrum voor 90 bewoners met drie afdelingen. Elke afdeling telt 30 eenpersoonskamers en een gezellige leef- en eetruimte. Elke kamer heeft een wastafel en een toilet. Het woonzorgcentrum beschikt ook over een binnentuin, een cafetaria en een kapsalon. Behalve hoogstaande zorg wil Ter Vlierbeke ook een gezellige thuis aanbieden, onder meer dankzij een uitgebreid aanbod aan activiteiten. In woonzorgcentrum Ter Vlierbeke betaal je een vaste dagprijs waarin huisvesting, verzorging, (dieet)maaltijden, dranken en waskosten zijn inbegrepen. Andere kosten zoals medicijnen en doktersbezoeken zijn voor eigen rekening. Kosten voor kinesitherapie zijn, afhankelijk van de zorgbehoevendheid, wel of niet in de dagprijs inbegrepen. De dagprijzen vind je in de infofiche. Heel wat interessante informatie over woonzorgcentrum Ter Vlierbeke is terug te vinden in de informatiebrochure.

Serviceflats

Een serviceflatgebouw met 25 flats: dit is een aangepaste woongelegenheid voor ouderen (65+) die nog zelfstandig kunnen wonen. Toch geeft deze vorm van wonen een hoge vorm van veiligheid omwille van de extra ondersteuning en een oproepsysteem waarbij er onmiddellijk hulp geboden wordt (24/24 uur).

Lokaal dienstencentrum

Dit is een centrum dat via allerlei activiteiten ondersteuning biedt aan ouderen die nog zelfstandig thuis wonen. Op die manier ondersteunen we de ouderen - vooral in de buurt - om zo lang mogelijk zelfstandig én actief te blijven. De activiteiten zijn zeer divers, gaande van informatie, over diverse cursussen (tekenen, beweging, talen, computer ... ), dienstverlening (middagrestaurant, pedicure, manicure, wassalon, relaxatie ... ) en ontspanning (cafetaria, smuldagen, dansnamiddagen, uitstappen ... ). Meer informatie vind je onder de rubriek 'lokaal dienstencentrum Ter Vlierbeke'.

Activiteitenaanbod

 • Wekelijkse activiteiten van de kine/ergo/animatie:
  • Dagelijks ontbijt- en middagmaalbegeleiding ergo/animatie
  • Activiteiten in het eka-lokaal (bv. hobbyclub, bingo, volksspelen ...)
  • Activiteiten en individuele momenten op elke afdeling
  • Relaxatie en snoezelen
  • Individuele behandelingen ergo
  • Individuele behandelingen kine
 • Maandelijkse activiteiten van de kine/ergo/animatie
 • Feestnamiddag: (om 14.00 uur)
  • Afdeling Heuvelhof: elke eerste woensdag van de maand
  • Afdeling Blauwput: elke tweede woensdag van de maand
  • Afdeling Boven-Lo: elke eerste donderdag van de maand
 • Bezoek aan de winkel: (13.30 uur - 15.30 uur)
  • Elke maand gaan wij met onze bewoners 3 keer winkelen.
 • Bewegingsactiviteit: (om 10.00 uur in de Staminee)
  • Elke donderdagvoormiddag
  • 'Blijf Fit' met kinderen gaat door op de laatste donderdag van de maand.
 • Koken: (om 10.00 uur in het eka-lokaal)
  • Elke woensdag van de maand: de ene week maken we een driegangenmenu en de andere week kokkerellen we.

Kostprijs

Er is een vaste dagprijs die bewoners moeten betalen. De dagprijs omvat huisvesting, verzorging, maaltijden (ook diëten) en drank. Bijkomende kosten zoals medicatie, doktersbezoek en persoonlijke was zijn niet in de dagprijs inbegrepen. Kosten voor kinesitherapie zijn, naargelang de graad van zorgbehoevendheid, wel of niet in de dagprijs inbegrepen. De dagprijzen kan je raadplegen in de prijzenfiche.

Aanvraag tot opname

Je kan zelf een aanvraag tot opname indienen. Of dit kan ook gebeuren door jouw familie, huisarts, de sociale dienst van het ziekenhuis ... Hiervoor dien je een aanvraagformulier in te dienen. Na aanvraag schrijven we jou in op een wachtlijst. De datum van opname is afhankelijk van jouw volgnummer op deze lijst, van de graad van zorgbehoevendheid en van jouw geslacht. Daarom vragen we om bij inschrijving op de wachtlijst een document in te vullen en een evaluatie van jouw gezondheidstoestand te geven. Deze evaluatie dien je te vragen aan jouw huisarts of specialist.

Accommodatie

Ter Vlierbeke is een woonzorgcentrum met plaats voor 90 bewoners op drie afdelingen. Elke afdeling telt 30 eenpersoonskamers en een gezellige leef- en eetruimte. Elke kamer heeft een wastafel en een toilet.

Dienstverlening

Het woonzorgcentrum beschikt ook over een binnentuin, een cafetaria en een kapsalon.

Bezoek

Je kan dagelijks op bezoek komen. Er zijn geen vaste bezoekuren. We vragen jou enkel om respect te hebben voor de rust van de bewoners en hebben liefst dat er geen bezoek komt tijdens de maaltijden of tijdens de ochtendverzorgingen.
Om veiligheidsredenen sluiten de deuren van het woonzorgcentrum om 17 uur. Bezoekers of familieleden die graag nog een bezoekje brengen na het sluitingsuur, kunnen een badge aanvragen. Hiermee kunnen ze nog binnen tot 21.30 uur. 's Morgens openen we onze deuren opnieuw om 7.15 uur.

Vrijwilliger worden

Zorg Leuven heeft binnen haar verschillende ouderenvoorzieningen een uitgebreide dienstverlening. En daar zit vast wel iets bij waar jij je goed bij voelt. Een bezoek brengen aan een eenzame bewoner of een bewoner voorlezen uit de krant, mee boodschappen doen, bewoners begeleiden bij activiteiten, consultaties of uitstappen, meehelpen aan de uitbouw van buurtwerking of aan activiteiten voor gebruikers van het dienstencentrum, helpen bij de animatie, openhouden van de cafetaria ...

Goede afspraken maken goede vrienden. Daarom sluit Zorg Leuven een samenwerkingsovereenkomst af met de vrijwilligers.

Deze overeenkomst biedt een aantal zekerheden voor de vrijwilliger. Zo bieden wij de vrijwilliger:

 • Onkostenvergoeding
 • Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid
 • Ongevallenverzekering
 • Gratis en vrijwillige deelname aan vormings- en begeleidingsinitiatieven

En natuurlijk is er op elke site een aanspreekpunt waar je steeds terecht kan.

Alle informatie over vrijwilligerswerking in de woonzorgcentra, lokaal dienstencentra en serviceflats van Zorg Leuven vind je in onze beknopte vrijwilligersfolder. In de uitgebreide brochure lees je meer over het vrijwilligerswerk in Ter Vlierbeke.

Betalingsverbintenis

Bij opname in een woonzorgcentrum zal er steeds een borgstelling gevraagd worden. Men wil er zeker van zijn dat de facturen van een resident betaald zullen worden.
Niet iedereen beschikt echter over voldoende middelen. En wat als er geen partner, kind of familie is die zich wenst op te geven als borgsteller? In dat geval kan je als inwoner van Leuven een beroep doen op het Team Betalingsverbintenissen Woonzorgcentra . Deze dienst gaat na of je in aanmerking komt voor een betalingsverbintenis, met andere woorden dat het OCMW zich borg stelt bij het rustoord.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Team Betalingsverbintenissen Woonzorgcentra .

Ter Vlierbeke

Rustoordlaan 3
3010 Kessel-Lo

50.8865696, 4.7288363