Woonzorgcentrum Booghuys

Woonzorgcentrum Booghuys bevindt zich in het centrum van Leuven, vlak bij het stadspark. Vanuit de kamers en de leefruimte is er een prachtig zicht op onze grote binnentuin.

We bieden plaats aan 72 bewoners met dementie. Onze bewoners leven samen in kleine groepen. Het gebouw bestaat uit 8 aan elkaar verbonden woningen waar telkens 9 bewoners samenleven in een gemeenschappelijke eet- en zitruimte en met een eigen kamer waarin je je kan terugtrekken. Zo leef je er in gezinsverband. Onze grote tuin, die vrij toegankelijk is voor iedereen, biedt een rustige oase in het centrum van de stad.
We creëren een veilige woonomgeving, met ruimte voor maximale vrijheid en aangepaste zorg.

Jouw eigenheid als basis voor je zorg

In het Booghuys vertrekken we vanuit de eigenheid van elke bewoner, zodat je voluit jezelf kan zijn. Zo kennen we bijvoorbeeld graag je favoriete muziek, die een rode draad vormt bij heel wat activiteiten en contacten. We willen je ook het plezier laten ervaren van nog zo veel mogelijk zelf te doen. Je zelfstandigheid en bewegingsvrijheid zijn voor ons heel belangrijk. Bij dit alles hebben we speciale aandacht voor bewoners met dementie.

(c) foto's: architectenbureau Ar-te

Aan welke activiteiten kan je deelnemen?

In woonzorgcentrum Booghuys organiseren we veel activiteiten waaraan je individueel of in groep kunt deelnemen. Een kleine greep uit het activiteitenaanbod:

  • sensorische stimulatie
  • motorische stimulatie
  • bingonamiddag
  • bezoek aan het warenhuis
  • 'Blijf Fit' (groepsgymnastiek)
  • muzikale namiddag

Hoeveel kost een verblijf?

De dagprijzen kan je hieronder raadplegen in onze prijzenfiche.

Hoe kan je een aanvraag doen?

Familie, huisarts, de sociale dienst van het ziekenhuis,... maar ook jij zelf kan een aanvraag tot opname indienen.

Bezorg ons je aanvraagformulier. Na je aanvraag schrijven we je in op een wachtlijst. De datum van opname is afhankelijk van je volgnummer op deze lijst, je graad van zorgbehoevendheid en je geslacht.

Daarom vragen we om, bij inschrijving op de wachtlijst, een aanvraagdocument in te vullen en een evaluatie van jouw gezondheidstoestand te geven. Deze evaluatie kan je aanvragen bij je huisarts of specialist.

Wanneer kan je op bezoek komen?

Je kan dagelijks op bezoek komen, er zijn geen vaste bezoekuren. We vragen je enkel om respect te hebben voor de rust van de bewoners en we hebben liefst dat er geen bezoek komt tijdens de ochtendverzorgingen. Uit veiligheidsoverwegingen wordt het gebouw gesloten tussen 20.00 uur en 07.00 uur.

Het woonzorgcentrum is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Op wandelafstand vind je gratis parkeergelegenheid.

Wil je vrijwilliger worden?

Zorg Leuven heeft binnen zijn verschillende ouderenvoorzieningen een uitgebreide dienstverlening. En daar zit vast wel iets bij waar jij je goed bij voelt. Een bezoek brengen aan een eenzame bewoner of een bewoner voorlezen uit de krant, mee boodschappen doen, bewoners begeleiden bij activiteiten, consultaties of uitstappen, helpen bij de animatie, openhouden van de cafetaria ...

Om alles in goede banen te leiden, sluit Zorg Leuven een samenwerkingsovereenkomst af met de vrijwilligers. Deze overeenkomst biedt een aantal zekerheden voor de vrijwilliger.

Zo bieden wij onze vrijwilligers:

  • onkostenvergoeding
  • verzekering burgerlijke aansprakelijkheid
  • ongevallenverzekering
  • gratis en vrijwillige deelname aan vorming- en begeleidingsinitiatieven

Alle informatie over de vrijwilligerswerking in woonzorgcentrum Booghuys vind je in deze beknopte vrijwilligersfolder Zorg Leuven of in deze uitgebreidere vrijwilligersbrochure.

Ontdek hier welke vrijwilliger we momenteel zoeken.

Betalingsverbintenis

Bij opname in een woonzorgcentrum zal er steeds een borgstelling gevraagd worden. Men wil er zeker van zijn dat de facturen van een resident betaald zullen worden.
Niet iedereen beschikt echter over voldoende middelen. En wat als er geen partner, kind of familie is die zich wenst op te geven als borgsteller? In dat geval kan je als inwoner van Leuven een beroep doen op het Team Betalingsverbintenissen Woonzorgcentra . Deze dienst gaat na of je in aanmerking komt voor een betalingsverbintenis, met andere woorden dat het OCMW zich borg stelt bij het rustoord.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Team Betalingsverbintenissen Woonzorgcentra .

Booghuys

Vlamingenstraat 3
3000 Leuven

50.8744504, 4.7066479

Directeur