Onthaalouders

Ben je op zoek naar opvang voor je kind en liefst in een warme, huiselijke omgeving? Dan is een onthaalouder misschien iets voor jou en jouw kind.

Opvang in gezinsverband

Een onthaalouder zorgt voor je kindje in haar/zijn eigen woning of in een andere locatie. Je kind komt terecht in een warme, huiselijke sfeer, die nauw aansluit bij een gezinssituatie en wordt altijd opvangen door dezelfde persoon. De opvang in de woning van de onthaalouder zorgt voor een fijne familiale sfeer, want ook de partner of kinderen zijn regelmatig aanwezig.

Opvang bij een onthaalouder is kleinschalig, waardoor we de aanpak van thuis en van de opvang makkelijk op elkaar kunnen afstemmen.

"Elk kind mag zichzelf zijn."

Onze onthaalouders, de dienst en ouders: een vlotte samenwerking in het belang van jouw kind

Onze dienst voor onthaalouders doet een grondige screening van kandidaten en begeleidt onze onthaalouders doorheen hun loopbaan. Onze onthaalouders worden in hun dagelijkse werking ondersteund door een team van pedagogisch opgeleide verantwoordelijken, dankzij regelmatige huisbezoeken, vorming,... Samen volgen zij de de ontwikkeling en het welzijn van jouw kind op en delen dit graag met jou.

Heb je als ouder een vraag, bedenking of suggestie? De sociaal pedagogisch consulent staat altijd voor je klaar.

Flexibel opvangaanbod

We hebben onthaalouders op verschillende locaties in de regio Leuven. 

Ons aanbod is heel ruim:

  • vaste dagopvang
  • flexibele opvang 's nachts en in het weekend
  • opvang in de vroege of late uren
  • voor- en buitenschoolse opvang

Voor wie?

Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen bij onze onthaalouders terecht. Aangezien een onthaalouder een beperkt groepje kinderen van verschillende leeftijden opvangt, is het voor kinderen net alsof ze in een groot gezin terechtkomen. Hierdoor leren ze niet alleen van de onthaalouder, maar ook van elkaar.

Als je voorkeur toch uitgaat naar een iets grotere groep kan je kind terecht bij onthaalouders die met twee of drie samenwerken. De groep is dan groter, maar nog steeds beperkt met een maximum van 18 kinderen.

Wat is de prijs?

De prijs is gebaseerd op je gezinsinkomen. Vraag een attest inkomenstarief aan via Kind & Gezin, zo weet je hoeveel je per opvangdag zal betalen.

Inschrijven?

Een aanvraag voor een plekje bij één van onze onthaalouders doe je via de website kinderopvang Leuven.

Vrije plaatsen maken we ten vroegste 9 maanden voor de startdatum bekend via het digitaal loket kinderopvang. Soms kunnen we ook plaatsen op korte termijn of last-minutes aanbieden.

Voor meer informatie over onze werking, kan je rechtstreeks contact opnemen met ons.

Nieuwe Kerkhofdreef 2

Nieuwe Kerkhofdreef 2
3001 Heverlee

50.869327343548, 4.7106238827109

Onthaal

Telefoon