Andere informatie nodig?

Langer thuis wonen dankzij de hulp van onze ergotherapeut

Naast jouw dagelijkse ondersteuning en verzorging vinden we het bij Zorg Leuven belangrijk om ook voor jouw woon- en leefomgeving te zorgen, zodat je zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Ben je cliënt van thuiszorg en wil je weten hoe je je woonsituatie kan verbeteren? Of wil je na je verblijf in het ziekenhuis of het centrum voor kortverblijf jouw woning comfortabeler maken? Dan kan je gratis een beroep doen op onze ergotherapeut.

Samen maken we het wonen makkelijker

Dagelijkse handelingen zo gemakkelijk mogelijk maken, met dat doel voor ogen komt onze ergotherapeut bij je langs. Samen met jou kijkt die wat er in huis beter kan, op jouw maat. De ergotherapeut geeft je informatie en advies op basis van jouw noden en rekening houdend met jouw (financiële) mogelijkheden. Je krijg gratis advies over hoe je veiliger en comfortabeler thuis kan wonen.

Valpreventie

Heb je nood aan advies over hoe je vallen kan voorkomen door bijvoorbeeld aangepast schoeisel te dragen of meubilair te verplaatsen?

Hulpmiddelen

Heb je nood aan hulpmiddelen die ingezet kunnen worden om het thuis wonen te vergemakkelijken zoals een badzitje, sleutelhulp of kousenaantrekker?

Woningaanpassingen

Heb je nood aan kleine of grote woningaanpassingen om zelfstandiger thuis te kunnen wonen zoals wandbeugels, een traplift, meubelverhogers of een hellend vlak?

Begeleiding van A tot Z

Eens het advies gegeven is, helpen we je ook bij de uitvoering ervan. We kijken samen met jou wat er nodig is voor het realiseren van de verbeteringen, waar we het materiaal kunnen aankopen, hoe het geïnstalleerd kan worden? We zoeken mee uit of je in aanmerking komt voor eventuele tegemoetkomingen of premies. Ook op administratief en organisatorisch vlak bieden we je dus de nodige ondersteuning. Voor de praktische uitvoering van bepaalde werken kan je bovendien een beroep doen op onze klusjesdienst.

Goed om weten: het advies van de ergotherapeut is gratis. De hulpmiddelen en woningaanpassingen zijn betalend.

Heb je interesse?

Vraag de hulp van onze ergotherapeut aan via je thuiszorgcoördinator of maatschappelijk werker kortverblijf. De ergotherapeut komt dan gratis bij je langs om te kijken wat er in jouw woning beter kan om het wonen aangenamer te maken.